fa vagy műanyag nyilászáró

Mindenki a sajátjára esküszik, de vajon melyik a jobb a másiknál? Egyáltalán létezik-e tökéletes nyílászáró, vagy arra még várni kell? A válasz nem teljesen egyértelmű, hogy a fa vagy műanyag nyílászáró jobb-e, hiszen a kettő közti különbségek esetenként jelenthetnek előnyt, míg máskor hátrányt. Egy biztos, a minőségen nagyon sok múlik. Nem lehet tehát egyértelműen kijelenteni, hogy melyik a győztes.

A műanyag olcsó, de néha pont ez a legnagyobb baj vele, mert léteznek olyan cégek, amik rendkívül silány minőséget állítanak elő. A beépítést követően ezek a panelek elkezdhetnek deformálódni, a napfény miatt besárgulnak, illetve a mechanikájukkal is lehet gond, például a zsanérok elkezdenek lötyögni. Azt gondolhatnánk, hogy ez nem is olyan nagy gond, hiszen egy csavarhúzóval könnyen meg lehet oldani. De ilyenkor történik meg az, amitől óva intenek a szakemberek. Könnyen el lehet állítani az ablakszárnyakat és ezt követően még annyira sem fog jól szigetelni, mint előtte. Nem mindegy, hogy a fa vagy műanyag nyílászárót választjuk.

Aki egy minőségi műanyag mellett dönt, az biztosan nem fogja megbánni. Megrendelhető bármilyen színben és a többkamerás kialakítású panelek rendkívül jó szigetelést biztosítanak, ám emellett fontos, hogy szellőztetővel is el legyenek látva.

fa vagy műanyag nyilászáróHa ez kimarad, akkor a fa vagy műanyag nyílászárók közül inkább az előbbi számít jobbnak. A fa természetes anyag, ami szellőzik, rendkívül elegánsan néz ki, ennél fogva jóval drágább is, és időt kell fordítani a karbantartására is. Valószínűleg jóval hamarabb el fog használódni mint egy minőségi műanyag. Tehát, ha az a kérdés, hogy a fa vagy műanyag nyílászáró a jobb akkor a válasz lehetne az, hogy a műanyag sokkal gazdaságosabb választás, a fa pedig előkelőbbnek számít. Azonban ez már ízlés dolga, hiszen léteznek olyan modern műanyag nyílászárók is, amiknek a mintázata teljesen természetes hatást kelt.