ajtó beépítés

A frissen felépített ház legfőbb éke, és nyugalmunk biztosítéka a megfelelő ajtó. Az ajtó beépítés az építkezés utolsó simításai közé tartozik, de igen lényeges. Az ablak és ajtó beépítés minősége nagyban hozzájárul otthonunk megfelelő szigeteléséhez, de a biztonságunk is függ tőle. A nyílászárókat tökéletesen kell beilleszteni a házon, lakáson erre a célra kialakított falnyílásokba. Az ablakok, ajtó beépítését elvégezhetjük akár mi magunk is, ha az építkezésben a „csináld magad” módszer hívei vagyunk, viszont érdemes ilyenkor is kikérni szakértő tanácsát.

A legcélravezetőbb, azonban, ha megkíméljük magunkat a sok kellemetlenségtől, és gyakorlott kezekre bízzuk az ajtó beépítését. Az ajtók kiválasztásánál ma már több lehetőségünk van, már nem csak fából készülnek, mint régen. Az, hogy milyen anyagút, típusút érdemes választani, attól is függ, hogy hová szeretnénk, beltéri vagy kültéri használatra. A beltéri, tehát a helyiségeinket elválasztó ajtóknak nem kell sok igényt kielégíteniük, mint ahogy esetükben az ajtó beépítésnek sem. Legyenek megfelelően a helyükre illesztve, ne szeleljenek és legyenek megfelelően zárhatóak.

A külső ajtóknál már bonyolultabb a helyzet. Arra is oda kell figyelni a kiválasztás során, hogy elég erős legyen a beszerelni kívánt nyílászáró, hiszen mégiscsak ez az a felület, amely elválasztja otthonunkat a külvilágtól. Természetesen a ház többi része is ilyen, de aki be akar hatolni a házunkba, nem a falat fogja elkezdeni kibontani, az ajtónál próbálkozik majd. A fából és műanyagból készült mellett, már elérhető az acél ajtó beépítése is. A gyártók igyekeznek a legmagasabb minőséget nyújtani minden fajtából, hogy biztonságossá tehessük családi fészkünket. A közös bennük, hogy elég vastagok ahhoz, hogy megfelelő legyen a hő- és hangszigetelés, és nehezen lehessen betörni.ajtó beépítés

A műanyag és acél ajtók előnye, hogy kevésbé érzékenyek a külső körülményekre, míg a fa ajtót időről időre ápolni kell, hogy csapadékos idő esetén se károsodjon a szerkezete, ne vetemedjen meg. Az ajtó beépítés során a betörők távoltartását többféleképpen szavatolhatjuk. Mindenképpen fontos a zár kiválasztása. Érdemes egy drágább, nehezen feltörhető fajtát választani, illetve belülről egy heveder zárral is támogatni az ajtó szerkezetét. A modernebb változatokban, már nem kell külön törődnünk ezzel sem, ugyanis a biztonsági zár az ajtóba épített, és kívülről szinte lehetetlen hozzáférni. Láthatjuk, hogy az ajtó beépítése és kiválasztása cseppet sem elhanyagolható lépése az építkezésnek. Figyeljünk, hogy jól csináljuk!