roletta

Az ablakot takaró roletta egy különleges darab, mely illeszkedik minden egyes térbe. Lehet ez egy textilből készült mintás árnyékoló vagy színes műanyagból készült fedő felület.

Mindenkinek a saját igénye szerinti anyagból és technikából készült árnyékolók felhejezése lesz a tökéletes választás, ez már előre meghatározható szempont.

De ezen kívül fontos, hogy a lakás adottságait figyelembe véve keressük az árnyékolókat. Mivel sokkal többet számít az, ha nem csupán a funkcióját látja el a sötétítő, hanem a látványa is tökéletesen illeszkedik az élet térbe.roletta

Szükség van fényszabályozásra és sötétítést szolgáló technikákalkalmazására, vagy akár különböző napháló szerkezetek felszerelésére. Abban az esetben, ha ezt nem biztosítjuk megfelelően kényelmetlenné válik számunkra az a hely, ahol élünk.

Vajon melyiket érdemes választani a fényzáró roletta közül?

A választás minden esetben nehéz feladat. Van olyan akinek könnyebben megy, mivel kész elképzelésekkel rendelkezik és olyan is van aki hosszú ideig rágódik a megfelelő döntésén.

Gyakran a legkedveltebbek közé sorolják a rugós roletta, a reluxa,vagy agyöngyláncos roletta anyagait, ezek hasonlóan jól működő szerkezetek és velük biztosan nem lehet mellé fogni.

A külsőleg alkalmazott rolók sokkal több helyen bevált segítségnek számítanak. És legtöbben inkább arra esküsznek, hogy külsőleg érdemes sötétíteni.

Tehát pontos recept és megoldás nincs, csak a kényelmi szempontok és a pénzügyi helyzet befolyásolhatja a döntésünket.roletta

A vezetősínes roletta és a fényáteresztő roletta célja nem a teljes sötétség elérése

Ez a változat kényelmes, mivel a szalagokat könnyen össze lehet csúsztatni és, ha nincs rá szükség, akkor vissza kerülnek a lapok a helyükre. Ez a fényzáró roló sokban hasonlít a műanyag redőny és a szalagfüggöny kialakítására.

Az árnyékolás technika fejlettségének köszönhetően kialakítottak már olyan méretre vágott roletta darabokat, amik pontosan illeszkednek akár az egyedi nyílászárókra is, így mindenki találni fog tökéleteset.