ablak redőny

A nyílászáróknak, azonfelül, hogy az épületek legkifejezettebb díszeit jelentik, rendkívül meghatározó szerep jut a hőszigetelésben is. Sokféle árnyékolási technika létezik. A módszer lehet akár csak valamilyen egyszerű függönyözés is, viszont manapság az ablak redőny számít a leghatásosabbnak. Az ablak redőny révén tökéletes sötétség is elérhető, emellett pedig még rá is segít a szigetelésre. Manapság a műanyag és alumínium ablak- és ajtóprofilok a legelterjedtebbek Magyarországon. Elsősorban az újépítésű házakra vonatkoztatható ez, viszont, akik régi faablakokat cserélnének, azok is ezek közül szoktak választani.

Az építőipar telítődöttségének hála megfelel verseny alakult ki ebben az ágazatban is, ezért évről évre kedvezőbb árakkal lehet találkozni. A nyílászárókat forgalmazó vagy gyártó cégek általában beépítéssel is foglalkoznak. Amit az ablakok behelyezése mellé még kérni szoktak a megrendelők, az a párkány és az ablak redőny. Előbbi azt a célt szolgálja, hogy a csapadék illetve az ablakon lecsapódott víz semmilyen esetben sem folyhasson be az épület elemei közé, mert olyankor akár komolyabb károkat okozhatna többek között a fagyok által is. Az ablak redőny rendeltetéséről már volt szó, de, amit még okvetlenül tudni érdemes róla, hogy megrendelés leadása illetve a felszerelés előtt a kliensnek el kell döntenie, hogy kívülre vagy belülre szeretné rakatni a redőnydobozt.

Ennek elsősorban az esztétikai szempontjait szokták figyelembe venni, viszont nem elhanyagolható az a tény sem, hogy a belső installációk mindig nagyobb biztonságot élveznek. Télen a ház melege, nyáron a klíma hidege és a falak fedezéke óvja a külső környezeti hatásoktól. Azon vállalatok, amelyeknek fő tevékenysége a nyílászárók beépítése, azok nyilvánvalóan ablak redőny felrakásával is foglalkoznak. A profilok az ablakokéhoz hasonlóan legtöbbször megbízható külföldi gyártóktól származnak. A minőség nagyon fontos, hiszen alapvetően egy hosszú távú befektetésről van szó. Sokaknak a kényelem is nagy jelentőséggel bír, emiatt már évek óta rendelhető motoros meghajtású ablak redőny is, amelynél csak egy gombnyomás szükséges a beindításhoz.ablak redőny

Viszont még mindig egy tekintélyes tábort alkot az emberek azon része, akik a hagyományos kézzel le- és felhúzható ablak redőnyt részesítik előnyben, mondván, ha kevesebb az elektronika, a meghibásodás lehetőségének az esélye is lecsökken. Igen ám, csakhogy a gép sosem fogja rángatni, vagy hirtelen leengedni a rolót, mindig akkora energiát használ, amennyi éppen ideális a tekercsrendszernek. Ráadásul ezekre az automata mechanizmusokra, a motorra is van garancia, amely biztosítást jelent a gyári hibák ellen. Akinél még valahol a házán nincs ablak redőny telepítve, és van is rá elegendő megtakarítása, annak megéri elgondolkozni az építészeti beavatkozáson, mivel ez a nagyszerű találmány roppant hasznos bármelyik épületen.