harmónika ajtó

A különféle nyílászárók nem csupán azért fontos elemei egy háznak, lakásnak vagy akármilyen más típusú épületnek, mert szigeteli a hőt, hanem egyúttal képesek feldobni az ingatlan hangulatát, ékesítik azt. Vannak azonban olyan nyílászáró elemek is, amelyek sokkal inkább csak térelválasztóként funkcionál remekül. Egyik ilyen a harmónika ajtó. Igaz ugyan, hogy igencsak impozánsan mutathat egy nagyobb helyiségben, amelyet így szükség szerint bármikor ketté lehet választani, de nem a szépsége miatt szokás alkalmazni. Leginkább nagyobb vendéglátói terek, például éttermek alkalmazzák előszeretettel, ahol rendezvénytől vagy vendégszámtól és vendégcsoportoktól függően tetszőlegesen különíthetnek el helyiségrészeket.

A harmónika ajtót a magánszemélyek is kedvelik. Igazán költséghatékonyan választhatóak el egymástól az egyébként egy térben elhelyezkedő helyiségek, mint a konyha, ebédlő vagy a nappali. A harmónika ajtó pillanatok alatt kihúzható vagy bezárható. Manapság az is divatba jött, hogy beltéri ajtókat helyettesítenek vele, tehát nem kell egyből ipari nagyságokban gondolkodni. Akármilyen méretekben elérhető, és sokaknak jóval praktikusabb megoldás, mint egy hagyományos ajtó. Nem mellesleg nyilvánvalóan olcsóbb megoldás is. Lényege az egyszerűségén és a dizájnosságán van. Rendkívül jól mutat, különböző stílusokban és színekben kapható. Újabban szinte minden műanyag ajtókat és ablakokat gyártó, forgalmazó és beépítő vállalat foglalkozik harmónika ajtóval is.

Az ilyen cégeknél az ügyfél igényeinek megfelelő egyedi méretek is legyártathatók, de a különböző barkács áruházak kínálatában is megtalálható többféle szabványméretben is. Amennyiben a vevő ajtónyílása tehát megfelel az előre legyártott dimenzióknak, akkor annak sincs semmi akadálya, hogy online rendelje meg a számára legszimpatikusabb változatot. Ez jóval gyorsabb módszer, mint a gyártás kezdeményezése, hiszen utóbbi művelet több hetet is igénybe szokott venni. Viszont, amennyiben a harmónika ajtó internetes vásárlására kerülne a sor, akkor legfeljebb néhány munkanapon belül máris megérkezhet a megrendelő által megadott lakcímre.harmónika ajtó

Ezek után az illetőnek csak annyi dolga van, hogy keres egy megbízható szakembert, aki elvégzi a beépítési munkálatokat. Egy darab ilyen ajtó beszerelése sem mondható időigényesnek, mivel hozzávetőlegesen egy órán belül meg is van az egész procedúra. Persze, ez mindig függ a helyszíni körülményektől is, de egyszerűen nem szabad, hogy jóval továbbtartson egy könnyű szerkezetű harmónika ajtó berakása. Egyébként rendelés előtt is érdemes konzultálni a mesterrel, máskülönben a laikus ügyfél könnyen beleszaladhat egy rossz méret- és típusválasztásba. Újabban egyre többen szeretnek bele ebbe a már régóta ismert, de egyre inkább divatba jövő technológiába, ehhez elég csak átnézni a nyílászárókat forgalmazó üzletek harmónika ajtó felhozatalát.