műanyag ablakpárkány

A műanyag nyílászárók, mint a műanyag ablakok és bejárati ajtók egyre elterjedtebbek a fából készülteknél s nem kivétel ez alól a műanyag ablakpárkány sem.

Milyen tulajdonságai vannak a műanyag ablakpárkánynak?

A PVC ablakpárkányok belül rácsos szerkezetűek, könnyűek viszont teherbírók is egyúttal. Műanyag ablakpárkányt választhatunk bel- és kültérre egyaránt, hiszen kiválóan ellenállnak az időjárás viszontagságainak.műanyag ablakpárkány

Mivel UV stabilak, nem sárgulnak meg a napfénytől. Fagyállóak is, így nem töredeznek, öregednek meg a téli időjárástól sem. Az eső sem tesz kárt bennük vízálló tulajdonságuknak köszönhetően.

Egyéb jó tulajdonságuk, hogy könnyen tisztíthatók és teherbírók, nyugodtan rákönyökölhetünk vagy a kedvenc virágaink is a díszei lehetnek.

Milyen fajta műanyag ablakpárkányok találhatók a kínálatban?

A fehér színű műanyag ablakpárkányon kívül a különféle fa színek, mint a dió, mahagóni, bükk, aranytölgy is megtalálhatók a választékban. Ha szeretnénk, hogy ablakunk és a hozzá tartozó ablakpárkány fa hatást keltsen, válasszunk ezen színek közül! Aki igazán extrára vágyik, márvány mintás műanyag ablakpárkányt is talál.

Hogyan zajlik a műanyag ablakpárkány beépítése?műanyag ablakpárkány

A műanyag ablakpárkányok felhelyezésénél fontos, hogy a párkány túlérjen a fal síkján, mégpedig legalább 3-5 cm-rel. Ez azért fontos, hogy az ablakpárkány elvezesse az esővizet és az ne a falra folyjon. Az ablakpárkánynak van egy úgynevezett vízorra, ez vezeti le a vizet róla. Ennek a vízorrnak kell a fal síkjától pár cm-el kijjebb érnie.

A párkányra javasolt nehezéket helyezni, amíg a purhab meg nem köt, így elkerülhető, hogy az elmozduljon.

A párkányvégeknél szilikont használjunk, ami lehet színtelen vagy az ablakpárkány színéhez igazodó. Szilikon a legkülönfélébb színekben kapható, így akármilyen színű ablakpárkányt is válasszunk, biztosan találunk hozzá illő szilikont.műanyag ablakpárkány

Legvégül, ha már minden munkálat befejeződött, óvatosan távolítsuk el a védőfóliát a műanyag ablakpárkányról!

Műanyag ablakpárkányt különféle méretekben gyártanak. A legtöbb helyen díjmentesen a kívánt méretre vágják a vásárlónak és a legtöbb cég házhozszállítást is vállal. Aki a beépítést végzi, tudnia kell, hogy hány centiméter széles párkányra van szükség az adott ablaknál.

Erre külön szakembert kereshetünk, de a műanyag nyílászárókkal és így párkányokkal foglalkozó cégek is sokszor vállalnak beépítést, amennyiben náluk vásárolunk.