redőny gurtni

Napjainkban sokféle árnyékoló rendszer van funkcióban, a klasszikus modellek a roló mellett több fontos apró alkatrésszel rendelkeznek, mint amilyen a redőny gurtni és fel- és leeresztésre szolgáló szalag.

Mi a teendő meghibásodás esetén?redőny gurtni

A korszerű és minőségi kiegészítők strapabíróak, de megesik, hogy valamelyik alkatrész meghibásodása esetén javításra szorulnak. A gyakori használat folyamán elkophat és elszakadhat a szalag, de maga a redőny gurtni is felmondhatja a szolgálatot. Ilyenkor esedékes a csere, mely különösebb szakértelem nélkül is könnyedén kivitelezhető.

A szükséges elemet be lehet szerezni a szaküzletek mellett online áruházakban is. Fontos, hogy a beépítendő redőny gurtni mindig az árnyékoló hosszának kétszerese +50 cm legyen, mert a rövidebb nem illeszthető be. Amennyiben hosszabb lenne a tekercs, az nem túl nagy gond. Ebben az esetben nagyobb lesz a tárcsa átmérője és az áttétel is, de a redőny működőképes lesz.redőny gurtni

Némely megoldások esetében a redőny gurtni csere megoldható a tengely kivétele nélküli is. Teljesen felhúzott állapotban történjen a munkavégzés, mert ily módon hozzá lehet férni a tengely egyik végén elhelyezkedő tárcsához. A kézi működtetésű rolókhoz való hevederek leginkább 14 mm szélességűek, de a régebbi típusoknál lehetnek 22 mm méretben is.

Mik az árulkodó jelek?

A megfelelőképp működő redőny gurtni esetében a felhúzás és leeresztés minden erőfeszítés nélkül, nagyon kicsi fizikai erő befektetése mellett kell, hogy történjen. Ha nem ez a helyzet, felesleges megvárni, hogy teljesen elromoljon a szerkezet, időt és bosszúságot takaríthat meg az aktuális javítás végrehajtásával.