motoros redőny

A házak, lakások komfortossá tételének több alapköve is van. Az egyik ezek közül, és talán a legfontosabb, a szigetelés. Elengedhetetlen, hogy a lakótérben a megfelelő hőmérséklet megteremtése, amelyhez a falak, ajtók, ablakok szigetelése is nagyban hozzájárul. Az ablakoknál fontos még a redőny, mint hő- és hangszigetelő elem. A technológia fejlődésének köszönhetően, mára már nem csak a hagyományos mechanikus, ha nem a motoros redőny is ismeretes.

A motoros redőnyök erőkifejtés nélkül mozgathatók, mivel az árammal működő motor végzi a munkát, helyettünk. Ez leginkább a régi fajta, nehezebben mozdítható fajtáknál jön jól. Ez azt is jelenti tehát, hogy az eredetileg nem motoros redőny is válhat azzá, ha a megfelelő mozgatószerkezetet szereltetjük be. Kétféle motoros redőnyt különböztetünk meg. Létezik kapcsolós és távirányítású változat. A kapcsolós motoros redőny két billenő kapcsoló segítségével működtethető. Az egyikkel felfelé, a másikkal lefelé irányíthatjuk. Az előnye, hogy olcsóbb, mint más motoros redőnyök, illetve, hogy működési elvének köszönhetően nem mozog egyszerre mindkét irányba, tehát emiatt nem fog meghibásodni.

Hátránya, hogy csak egy meghatározott helyről irányítható a kapcsoló folyamatos nyomva tartásával. A távirányítású változat egyre népszerűbbé válik. Nem csak annyi az előnye ugyanis, hogy a motor helyettünk fejti ki az erőt, amely a redőny mozgatásához szükséges. Ezt bárhonnan lehet irányítani, nem kell hozzá felkelni, így mozgássérültek számára is ideális segítség. Emellett, folyamatosan fejleszthető. Lehetséges érzékelők beszerelése, illetve előre programozás is. Így motoros redőnyünk akkor is le- és felengedhető, ha mi éppen házon kívül tartózkodunk. Kérdezhetnénk, hogy ennek mi értelme. Nos, az otthonunkban uralkodó hőmérséklet szempontjából, ez egyáltalán nem mellékes.motoros redőny

Valamint, az ablakban lévő fényszerető növényeink is hálásak lesznek, ha nem hagyjuk őket egész nap sötétben, csak mert a hajnali rohanásban a redőnyről már nem volt időnk gondoskodni. A távirányítású motoros redőny rengeteg pozitív tulajdonsága ellenére sem megfizethetetlen, sőt, ára nem sokban tér el egyszerűbb, kapcsolóval irányítható társától. Nem szükséges kompromisszumokat kötnünk, a motoros szerkezet mindenhez hozzárendelhető, akár a műanyag, fa vagy alumínium redőnyt részesítjük előnyben, szabadon dönthetünk. Az élet minden területén fontos számunkra a fejlődés, hogy haladjunk a korral, miért éppen otthonunk kialakításánál, berendezésénél ragaszkodnánk a hagyományos megoldáshoz.