redőny

Az árnyékolástechnika sokat fejlődött az elmúlt évek alatt. Redőnyt minden lakásra kéne szereltetni, hiszen ezzel jelentősen energiatakarékosabbá lehet tenni egy épületet. Emellett véd a káros UV sugaraktól és biztonsági szempontból szintén hasznos lehet.

Hogyha kerülne redőny minden lakásra, akkor csökkenne az esélye a betöréseknek is. Azt már mindenki maga döntheti el, hogy melyik változatot választja, hiszen a piacon jelen van a műanyag változat, az alumíniumból gyártott modell, nem beszélve a csúcskategóriás elektromos változatokról, amik akár „okos“ funkciókkal is felszerelhetőek. Lényeges eltérések vannak a különféle kategóriák között, de egy minőségi alumínium nem csak jól mutat, hanem rendkívül tartós is. Többek között ezért sem ártana tenni redőnyt minden lakásra. Az elektromos változatok csőmotorral vannak ellátva, amik kevés elektromos áramot fogyasztanak és csendesek működés közben. A modernebb változatok időzítővel beállíthatóak, így a napszaknak megfelelően változtatják az állásukat.

Mondhatnánk, hogy felesleges luxuscikknek számít, de egy több emeletes ház esetén, ahol van legalább három, négy szoba, plusz a konyha és a nappali, ott azért sokat számít. Nem kell minden nap, minden helyiséget többször bejárni csak azért, hogy a redőnyöket állítgassuk.

 

redőnyRedőnyt minden lakásra lehetne tenni, hiszen a felsorolt előnyökből látszik, hogy nem csak az árnyékolás miatt lehet hasznos. Mivel nyáron nem engedi felmelegedni a benti levegőt, ezért a klímát sem kell olyan nagy mértékben használni. Ugyanez a helyzet télen a fűtéssel, hiszen ilyenkor meg azt lehet alacsonyabb fokozatra venni, mert leengedett redőnyök nem eresztik ki a meleget. Redőnyt minden lakára ajánlott lenne szerelni és kell is Már nem számít olyan nagy anyagi befektetésnek, hiszen léteznek rendkívül jó minőségű műanyag változatok is, amik sokkal gazdaságosabbak, mint a fémből készült modellek.