napernyő

A strandszezon kellős közepén járunk és még nagyon messze van a vége. A napsütés ellen különféleképpen védekezhetünk. Keressünk árnyékot, kenjük magunkat UV-álló naptejjel vagy pedig legyen nálunk mindig napernyő! Utóbbiból manapság már egészen kisméretűre összecsukható változat is kapható. Általában mindenféle strandon tudunk magunknak vásárolni belőle, ha otthon felejtettük vagy egyáltalán nem is használtunk addig.

A napernyő az egyszerűen összecsukhatósága és szétnyithatósága miatt roppant praktikus strandkellék. Kis helyen is elfér és segítségével olyan helyeken is leteríthetjük a törölközőnket vagy a napozó szivacsunkat, ahol a közelben sem található árnyék. Természetesen anyagilag mindig úgy járhatunk jól, ha előre gondolkozunk. A napernyő számos típusát a világhálón keresztül is megvásárolhatjuk.

Valószínűleg az interneten bukkanhatunk rá a legkedvezőbb ajánlatokra, viszont ehhez nyilván több hirdetésen is át kell szaladnunk. Létezik leszúrós valamint rögzíthető vagy sulykolható talpazattal rendelkező variáció is. Mindkét fajta praktikus a maga nemében, utóbbi értelemszerűen univerzálisan alkalmazható mindenféle strandborításon, előbbi pedig csakis a homokba vagy a földbe szúrható bele.

napernyő

A leszúrható változatnak az előnye, hogy jóval könnyebben hordozgatható, ami egyáltalán nem elhanyagolható szempont olyankor, amikor akár több száz métert is kell gyalogolnunk a szálláshelyünktől, hogy a partra érjünk. A napernyő méretének meghatározásakor leginkább azt kell figyelem előtt tartanunk, hogy hány személyt szeretnénk eltakarni vele, mert mondjuk egy emberhez a legkisebbet is bőven elegendő kiválasztanunk.