redőny

Nemcsak a forró nyári napokon, hanem télen is szükségünk van otthonunkban a biztos hőszigetelésre. A falak és a nyílászárók szigetelőképessége mellett kiemelendő a redőny hasznossága is a történetben. Ez a remek tartozék, amely általában felszerelésre kerül a legtöbb ablakhoz, hozzájárul az izolációhoz több szempontból is, természetesen csak a leeresztett állapotában.

Elsősorban árnyékolóként, másodsorban pedig hő- és hangszigetelőként is kiválóan funkcionál. Amikor pedig teljesen fel van húzva a redőnytokba, akkor szabad utat ad a napsütésnek, hogy fénnyel áraszthassa el a ház belső tereit. A redőny alapjáraton egy igazán egyszerű és praktikus alkalmatosság. Még nehezen hozzáférhető nyílászárók esetében is alkalmazható, mert távirányítóval mozgatható változat is létezik.

Ha építkezünk vagy felújítunk és a terveink között redőnycsere vagy redőnybeépítés is szerepel, akkor mindenképpen egy nyílászárókat forgalmazó és gyártó cégnél kérjünk árajánlatot. Ahogyan az ablakoknál és az ajtóknál, úgy a redőnynél is előfordulhat, hogy a nem szabványméretezés miatt több napot, esetleg heteket is várni kell a legyártásra.redőny

Manapság a legelterjedtebb típus PVC, de már az alumínium kivitel sem számít kuriózumnak. Mindkét típus rendkívül időtálló. A szerkezetben sokkal előbb jelentkezhet mechanikai meghibásodás, mint mondjuk valamilyen komolyabb felületi sérülés. Könnyen tisztítható, de egyébként rolni és az egyéb alkatrészek is egyszerűen kicserélhetők, ha valamilyen kellemetlen hiba lépne fel a redőny működésében.