tetőablak

A szem a lélek tükre, mondják. Azt is mondják, hogy az ablakok meg a ház szemei. Ez a két mondás annyiban kapcsolódik össze, hogy a szem, ugyanolyan fontos az emberi testnek, több szempontból is, mint a háznak az ablakok. Lehet az tetőablak, fali ablak, a funkciója ugyanaz. Kiláthatunk rajta, mint, ahogy a lélek is kisugárzik a szemen keresztül, hogy megismerhessenek ilyen módon is.

A másik szerepe pedig, hogy beengedi a fényt, a tetőablak még több fényt, mint a normál ablakok. A szem pedig a szépséget, a csodákat engedi be az agyba, hogy azt felfogva lelkünk még gazdagabb legyen és ez által fényárban ússzon, akárcsak a házunk. A filozófiai párhuzam magyarázatából evezzünk inkább praktikusabb vizekre.tetőablak

Miért előnyös a tetőablak?

Egy emeletes ház tulajdonosaiként mindenképpen érdemes megfontolni a tetőablak beépítését. Több szempontból is hasznos lehet. Egyrészt, az a helyiség, ahol helyet kap, csak akkor nem lesz világos, ha nem akarjuk, vagy borult az idő, és nem süt a nap. Alkotószobának tökéletes, nem véletlen, hogy a művészek olyan tereket szoktak választani munkájukhoz, ami szinte teljesen üveg. Ha ezt nem tehetjük meg, ne feledjük, hogy a tetőablak erre kiváló.

Gyerekszobák ablakául is jó választás, hiszen a fejlődő szervezetnek is nagyon sok fényre van szüksége, hogy egészséges legyen. Valamint, ha szeretjük a növényeket, egy tetőablakkal ellátott szobában fantasztikus helyük lehet, hogy szépen nőjenek. A modern megoldások hívei is csodásnak fogják találni, hogy mi mindent lehet ma már megoldani az építkezésben az ablakok e fajtájával.tetőablak

Létezik ugyanis olyan tetőablak, amely már szinte erkéllyé alakítható. Nem teljesen azonos, nincs külső tér, viszont az ablakban állva vagy mellé ülve az embernek olyan érzése támad, mintha a teraszán szürcsölgetné a kávéját, miközben csodálja a panorámát. Kisebb területű szobákban ez a megoldás igazán ügyesen tágíthatja a teret. Sőt, azoknak is rendkívül praktikus, akik arra vágynak, hogy erkélyes szobában lakjanak, de az épület kialakításán nem tudnak változtatni.