garázskapu

Egy épületen lévő összes nyílászárónak tökéletesen meg kell felelnie bizonyos elvárásoknak. Jól kell zárnia, szigetelnie továbbá erősnek kell lennie annak érdekében, hogy biztonságot is nyújtson. Számos esetben a garázskapu is része a háznak, épületnek, viszont léteznek különálló autótárolók is, amelyeknek már nem feltétlenül szükséges megfelelniük a szigorú alapkövetelményeknek. Többféle kivitelben készülhet különböző anyagokból. A lakóépületeknél manapság a legelterjedtebb a PVC alapanyagú garázskapu, ami egyszerre kölcsönöz strapabíróságot és könnyedséget a szerkezetnek. Egyebek mellett van szekcionált, billenő vagy kétszárnyú kapu is. Utóbbi kezd kimenni a divatból, hiszen ez a legkevésbé helytakarékos, mert pontosan úgy nyitható, mint egy kétszárnyú ajtó.

A billenő fajtánál egyetlen elemet lehet felnyitni, ám ennek is az a hátránya leginkább, hogy eléggé sok helyet elvesz a belső térből, ugyanis nem tud eléggé a beltér plafonjához simulni. A szekcionált azt jelenti, hogy valami miatt meg van osztva. Ez azért lehet sokszor praktikus, mert többek között ajtónyílás is kialakítható rajta, így nem szükséges a felnyitása, ha nem állnak be gépkocsival, csak gyalogosan szeretnének bejutni. A leggyakoribb változatok közé tartozik az a garázstér plafonján rögzített síneken feltolható, több különálló elemből álló garázskapu, amely szerkezetét illetően gyakorlatilag egy redőnyhöz hasonlítható. A modern változatok szinte kivétel nélkül motor által meghajtott automatikával funkcionálnak.

Csak egy gombnyomás, és máris tárul a Szezám. A távirányítás akár 100 méteres távolságból is kivitelezhető, így mire a tulajdonos autójával a garázskapuhoz ér, az már tárva-nyitva fog állni előtte. Időtakarékos, kényelmes és biztonságos is. Emellett a hőszigetelése is tökéletes, amennyiben pontosan történik a beszerelése. A legújabb technológiákkal ellátott kapuk már védettek rácsukódás ellen is, az irányításuk pedig megoldható bármilyen okos készülék rászinkronizálásával is. Minden olyan elárusítóhelyen van lehetőség garázskapu vásárlásra, ahol egyébként is nyílászárók forgalmazásával és beépítésével foglalkoznak.garázskapu

Erősen ajánlott mindig a szakemberekre bízni a beépítést, mert a helytelen illesztések rövid időn belül károkat okozhatnak a rendszer egészében, akár még a motor meghibásodásához is vezethetnek. Amikor valaki garázskaput készül beszerezni, akkor a választásnál a szín illetve mintázat megválasztása is fontos lehet, mert mivel elég nagy felületről van szó, a nyílászáró jelentősen hozzájárul az egész ház külleméhez. Amennyiben egy minden tekintetben laikus vásárló szeretne garázskaput venni, akkor mindenképpen kérje ki a szakértői véleményeket. Abban az esetben a minőség és az esztétikum sem lesz kifogásolható. Konkrétan online nem érdemes rendelni, mert előtte a beszerelést végző vállalat embereinek alaposan fel kell mérniük a helyszínt.