beltéri ajtó

Aki építkezésbe, felújításba fog, tudnia kell, hogy manapság szinte bármilyen elképzelése, igénye legyen, beltéri ajtó terén nem fog csalódni a kínálatban.

Mi alapján válasszuk ki beltéri ajtónkat?beltéri ajtó

Vegyünk figyelembe néhány szempontot, mielőtt beltéri ajtót vásárolunk. Fontos, hogy milyen hatások érik majd az ajtót a különböző helységekben, hogy mekkora fizikai hatásnak lesz kitéve, érintkezik-e párával, vízzel. Lényeges az is, hogy a beltéri ajtó csak a terek elválasztására szolgál majd, vagy hangszigetelést is várunk tőle.

Milyen anyagokat, típusokat kínálnak beltéri ajtókból?

Ha eldöntöttük, milyen funkciót lásson el ajtónk, különböző anyagok, minőségek között válogathatunk.

A fa beltéri ajtók időtállók. Készülhet tölgyből, a fenyő beltéri ajtó lucból. Hátrányuk, hogy nehezek és drágábbak, mint az MDF vagy a műanyag ajtók.
A manapság elterjedt MDF beltéri ajtók préselt farostokból állnak, aminek nagy előnye, hogy könnyű, sima felületű, könnyen tisztítható.beltéri ajtó

Választhatunk műanyag ajtót is, ami a legolcsóbb megoldás.

Attól függően mennyi fényt szeretnénk a helységbe, választhatunk üvegezett beltéri ajtót, különböző méretű, formájú üvegrésszel, áttetsző vagy tejüveggel. Jó megoldás lehet-e a dekorfóliás beltéri ajtó? Igen, hiszen bármikor feltehetjük illetve levehetjük a dekorfóliát, pillanatnyi igényünknek megfelelően.

Az anyag kiválasztásán túl válogathatunk szimpla és kétszárnyú, nyíló vagy toló, jobbos illetve balos típusok közül.