szekcionált garázskapu

Helytakarékossági szempontból ideális választás a szekcionált garázskapu beépítése. Miért is? Természetesen azért, mert a nyitás és a zárás ezek esetében nem igényel semmilyen további teret, ugyanis az ilyen jellegű nyílászáró függőlegesen nyílik.

Hogy is néz ez ki a gyakorlatban?szekcionált garázskapu

A szerkezet nyitott állapotban a mennyezet alatt helyezkedik el és szabadon hagyja jobbról és balról is a teret, nem kell kerülgetni vagy esetleg szeles időben rögzíteni a kitárt szárnyakat. A szekcionált garázskapu egy olyan igen magas funkcionalitással bíró szerkezet, amely vízszintesen fel van osztva több részre.

Egy, falba rögzített sínrendszert alkalmazva a megfelelő kapacitású motor engedi ezeket a részeket, egymásra csúszva fel-illetve le. A szekcionált garázskapu záródása és nyitása gyakorlatilag alig jár hanggal, nem kell azon aggódni, hogy a házbeliek vagy esetleg a szomszédok nyugalmát megzavarhatja a szerkezet működtetése.

A hiányossága is könnyen kiküszöbölhetőszekcionált garázskapu

Egyetlen hátránya, hogy áramhiány esetén az ajtó nem húzható fel-le. Erre a helyzetre is van azonban megoldás. Amennyiben szeretne idejében felkészülni az ilyen kellemetlen helyzetek elkerülésére, szereljen be a szekcionált garázskapu motorja mellé egy akkumulátorral működő rendszert, mely áramkiesés esetén ellátná a motor feladatát.

Napjaink kereskedelmi kínálatában többféle méretben és kivitelben található meg ez az ügyes szerkezet, válassza az épülete stílusához leginkább illő szekcionált garázskapu modellt és ezáltal a berendezés egyszerű nyílászáróból már a ház és az udvar esztétikumát kiemelő elem is lehet.