ablak szigetelés

Sok esetben lesz szükség a régebbi nyílászárók szigetelésére vagy teljes cseréjére. Általában érdemes elsőnek megpróbálkozni az ablak szigetelés és ajtószigetelés módszerével, mivel sokkal költséghatékonyabb megoldás. Csak végső esetben szükséges teljesen lecserélni mindent.

Különbségek adódhatnak a műanyag és fa nyílászárók beszerelésénél valamint az ablak szigetelés és ajtószigetelés között.

Műanyag ablak szigetelésablak szigetelés

A modernebb műanyag ablakokat és ajtókat már ritkán kell utólag szigetelni, így az ablak szigetelés nem minden esetben nyeri értelmét. Mivel el vannak látva alapvetően olyan gumi felületekkel, amik jól zárnak és megfelelő mennyiségben biztosítani tudják a szellőzést is.

Bizonyos esetekben a bejárati vagy beltéri ajtókhoz érdemes szigetelő gumit behelyezni, ha nem zár. Ezt úgy tudjuk a legegyszerűbben ellenőrizni, hogy egy légkeverő berendezést helyezünk az ajtó egyik oldalára a másik oldalára pedig egy papír darabot teszünk.ablak szigetelés

Ha elmozdul csukott ajtónál a papírfecni, fordulhatunk különböző ablak szigetelés és ajtó szigetelési technikákhoz. Van, amikor az öntapadós csík a legpraktikusabb. Így megszüntethetjük a teljes légmozgást és az apró réseket is teljesen eltakarhatjuk.

Fontos az ablak szigetelés is, mivel így a szobák hőeloszlása arányos lesz, így sokkal költséghatékonyabban vészelhetjük át a fűtési szezont.

Fa ablak szigetelésablak szigetelés

A fából készült nyílászárók lehetnek már nagyon régiek, de lehetnek frissen beépítettek Figyelembe kell venni, ha fa ablakokat választunk, hogy az anyag az idő múlásával változik. Sokszor zsugorodik, tágul, vagy a nedvességéből veszít, tehát folyamatos mozgásban van. Ezért elkél az ablak szigetelés, ártani nem árt, inkább hasznára válik.

Különböző ablak tömítés, szilikon, öntapadós és egyéb ablakszigetelő gumi, típusok elérhetőek a boltokban, amivel a tüneti problémákat kezelni lehet, természetesen nem olyan hosszú távú megoldás lesz, mint egy teljes ablak csere, de érezhető lesz a változás a nyílászáró utólagos szigetelése során.