kültéri ajtó

Egy kültéri ajtó szinte minden esetben bejárató ajtó, ezért nem csupán a különböző időjárási tényezőkkel szemben, mint például az eső, hó, jég, szél vagy hőmérsékletváltozás, kell ellenállónak lennie.

Legalább ilyen fontos, ha nem még ennél is fontosabb, hogy a betörésvédelemről is gondoskodjon. A megbízhatóság és a masszív, ellenálló kialakítás tehát alapvető elvárás egy kültéri bejárati ajtó esetén.

Funkcionális jegyei mellett természetesen a megjelenése, kinézete sem mellékes. Nyilvánvaló, hogy egy kültéri ajtó designjának passzolnia kell az adott épület stílusához és a megrendelő ízléséhez, elvárásaihoz.

Mindemellett a bejárati ajtó ablakokhoz való megfelelő illeszkedése is lényeges szempont lehet.

Biztonsági kültéri ajtó vagy designos épületelem?kültéri ajtó

Egyértelmű tehát, hogy egy kültéri ajtó nem csupán egy nyílás lezárása, hanem hangulat- és stíluselem is. Ez az otthonának kapuja, minden érkező vendég és családtag ezt látja meg először.

Ön is ezen keresztül lép be otthonába minden nap, és ez bizonyára, ha nem is tudatosan, de Önre is hatással van. Csakúgy, mint minden ott lakó mindennapjaira.

Nem mindegy, hogy egy kellemes hangulatú bejárat várja nap, mint nap, vagy minden belépés egy erődbe való megérkezés érzésével ér fel.

Ugyanakkor rendkívül fontos, hogy egy kültéri ajtó megjelenésétől függetlenül távol tartsa a nem kívánatos betolakodókat. Így, amikor bejárati ajtót választ, könnyen szembe kerülhet egymással ez a két szempont.kültéri ajtó

A választás nem könnyű, hiszen a stílus és a biztonság egyaránt rendkívül lényeges szempontok. Nem érdemes elhamarkodnia a döntést, következményeivel ugyanis szó szerint minden nap szembe kell majd néznie.

Mégis hogyan válasszon akkor ideális kültéri ajtót?

A vásárlásnál elsődleges kérdés az ajtó anyaga. A fa bejárati ajtó szerkezetek a legigényesebb, legstílusosabb megjelenésű darabok, ebből a természetes anyagból ugyanis számtalan szín és mintázat kialakítható.

Rossz hír azonban, hogy a fa nem tartozik a legellenállóbb anyagok közé. Egy átlagos faajtó kinyitása gyerekjáték a gyakorlott betörőknek. A műanyag kültéri ajtó szerkezetekről pedig ne is beszéljünk.

Az igazán masszív biztonsági ajtók éppen ezért soha nem készülnek ezekből az anyagokból. Ha ellenálló, betörésbiztos szerkezetet keres, acél biztonsági ajtót válasszon!kültéri ajtó

Ezek alapvetően nem a legesztétikusabb darabok, de szerencsére a gyártók is felismerték ezt, és különféle ötvözési technikákkal ma már kellemes megjelenést varázsolnak az acél bejárati ajtóknak is.

Prémium kültéri ajtók acél és fa kombinálásával

Az ideális kültéri ajtó megtalálása tehát nem lehetetlen. A legkiválóbb minőség érdekében felejtse el a műanyag borítást, és válasszon fával készült ötvözeteket!

Az ilyen bejárati ajtók a nyílászárók prémium kategóriáját képviselik, bizonyítottan ellenállnak ugyanis mindenféle behatolási kísérletnek, tűznek, fúrásnak vagy lángvágónak.

Ez a masszivitás a kültéri ajtó alapját képező acélnak köszönhető, a valódi faburkolat pedig gondoskodik a lágy, kellemes hangulatú megjelenésről.