erkélyajtó

A házak, de leginkább az emeleti lakások esetében a nyílászárók többfélék lehetnek. Az erkélyajtó igen fontos funkciót tölt be ez utóbbi lakóterek esetében, mivel ezeken keresztül lehet kijutni a balkonra. A minőségi erkélyajtó jól szigetel mindkét irányban, a benti meleget, illetve hűvös levegőt nem engedi elillanni, a kinti szagokat, esetlegesen cigarettafüstöt pedig kizárja.

A korszerű típusok szinte teljes egészében üvegből készülnek, ezért az ablak funkcióját is elláthatják. A váz állhat fémből, fából vagy pedig műanyag profilokból. A lakás többi nyílászárójával harmonizáló fajtát érdemes választani és beépíteni.erkélyajtó

Igen változatos az erkélyajtó

A modern technológiai megoldásoknak köszönhetően napjainkban a nagyobb méretű erkélyajtófajták is könnyedén és zajmentesen mozgathatóak. Nagyobb tér esetén ajánlott valamelyik kétszárnyas modell beépítése, ezek hatalmas átlátszó felülete teljes mértékben beengedik a helyiségbe a napfényt.

Az erkélyajtó a nyitás szempontjából többféle lehet, leginkább elterjedtek az emelő-toló és a toló-bukó ajtók, de a széles kereskedelmi kínálatban megtalálható a harmonika kialakítással bíró típus is.erkélyajtó

Az erkélyajtó kiemelten igénybe vett alkotórésze a küszöb, mely leginkább ki van téve a környezeti hatásoknak, bőségesebb csapadék esetén ki kell, hogy tudja zárni a vizet. Amennyiben szeretne beépíteni egy új, ilyen jellegű ajtót vagy kicserélné a régit, tájékozódjon az üzletek mellett az erre a célra berendezkedett, felhasználóbarát webáruházak oldalain is és meg fogja találni azt a darabot, amely leginkább megfelel az Ön igényeinek.