fa ablak

Az emberiség évezredek óta alkalmaz nyílászárókat a környezeti hatások kivédése érdekében. A primitív megoldások mindössze csak rések voltak, melyeken beengedték a friss levegőt és a napfényt, szükség esetén pedig állati bőrökkel és különféle anyagokkal lefedték őket.

Az egyik legrégebbi és ma is népszerű nyílászáró a természetes alapanyagból készült fa ablak. A szabadon maradt felületet sokáig papírral vagy valamilyen részlegesen fényáteresztő anyaggal vonták be, napjainkban már erre a célra szinte kizárólag az üvegtáblák szolgálnak.

Fa ablak a kellemes hangulatértfa ablak

A fa ablak mindmáig gyakran funkcióba van helyezve, habár kezdik felvenni vele a versenyt a műanyagból és alumíniumból készült változatok. A tradíció és a természetesség kedvelői viszont mindenekelőtt előnyben részesítik a fa ablak valamennyi típusát, mivel ezek igen időtállóak és kiváló hangszigetelőként is funkcionálnak, akár városi környezetben is. A megfelelőképp ápolt fa ablak vízlepergető és szélálló, akár évtizedeken keresztül is.

A modern fa ablak megfelel minden általánosan elvárt követelménynek, legyen szó egy- vagy többszárnyas változatról. Ezekbe is beépíthető többrétegű, vákuumos üvegfelület és kiválóan ellátják a hőszigetelői szerepet is. Amennyiben házépítést vagy esetleg felújítást tervez, alkalmazza bátran a fa ablak valamelyik típusát, ízlése szerint. Megtalálhatóak ebből a termékcsaládból klasszikus és modern kivitelezésű darabok is, válogasson közülük bátran és amennyiben megtalálta a kívánt méretű és formájú ablakot, élvezze napi szinten az általa nyújtott kiváltságokat.