fa harmonikaajtó

A helyszűkével küzdők mindennapjait a modern harmonikaajtó teszi sokkal szebbé. E nyílászárónak számos előnye van a hagyományos modellekkel szemben, amelyekkel jó tisztában lenni, különösen, ha nagyobb lélegzetvételű lakásfelújításon gondolkodunk.

Használatra termett: a modern harmonikaajtóról csak szuperlatívuszokban beszélhetünk!

A szerényebb paraméterekkel operáló helyiségek esetében a lakók mindig nagy dilemmában vannak a nyílászárók kiválasztásánál. Miért áldoznánk fel a fél szobát az ajtó kedvéért? A legtöbb nyílászáró kinyitása és bezárása ugyanis sok helyet elvesz a bútoroktól, ezáltal pedig magától a belső tértől is.

A modern harmonikaajtó vonatkozásában ez nem mondható el, ugyanis az egység csupán az ajtókeretet igényli a funkciója betöltéséhez. Az ajtókerethez fent csúszósínen rögzített modul segít a térrel való gazdálkodásban.

A szezonális tárolási igényeinknek is eleget tesz

A legtöbb háztartásban előfordulnak olyan használati tárgyak, amelyeket csak bizonyos évszaktól függően használnak a lakók. Gondoljunk csak a téli sífelszerelésre vagy a kertészkedéshez használt eszközökre! Ezeket a ritkán használt kellékeket az arra alkalmas tárolóban, a harmonikaajtóval komfortosan eltakarva mindaddig biztonságban tudhatjuk, amíg nem lesz rájuk szükség.

A sokoldalú modern harmonikaajtó

A kisebb-nagyobb építészeti „katasztrófák” esetében, például, ha ferde vagy egyenetlen a padló, a hagyományos nyílászárók használata szóba sem jöhet. A harmonikaajtó esetében nem jelent gondot a nem teljesen vízszintes padló sem.

Házilag is felszerelhető

Nem kell nagy tudomány az említett nyílászáró házilag történő felszereléséhez, sőt, a témában való teljes tapasztalatlanságunk sem gátolja a sikeres végeredményt.

Célkeresztben az esztétikus jegyek

Nem kőbe vésett szabály, hogy ezek az ajtók csak műanyagból készülhetnek, mivel számos modell alapanyaga fa. A fa harmonikaajtó szemet gyönyörködtető dizájnjával megidézi az otthonunkban a természetet, így ott is harmóniát és szépséget teremt, ahol nem is vártuk volna.

Hangtalan modern harmonikaajtó – álom vagy valóság?

E ponton érkeztünk el a harmonikaajtók talán egyetlen hátrányához. A középkategóriás verziók valóban potenciális zajforrások, mert zörögnek a rendszeres használat alatt. Amennyiben hajlandók vagyunk kicsit mélyebbre nyúlni a zsebben, a prémiumminőségű termékekkel ez a tulajdonság is kiküszöbölhető.

Harmonika ajtó árak – mennyibe kerül mindez?

Jó hír, hogy ezek a remekbeszabott egységek híresen jutányosak, különösen, ha a hagyományos nyílászárók árával hasonlítjuk össze azok költségét.