nyílászáró csere

Otthonunkban az ajtók és az ablakok korszerűsítése időről-időre aktuálissá válhat. Ezzel a lépéssel javíthatjuk lakásunk vagy házunk esztétikáját, energiahatékonyságát és általános kényelmét is. Gyakori hibákat azonban sokat elkövetnek. Mi most ennek jártunk utána, hogy mindenkinek zökkenőmentesebbé tegyük a folyamatot.

A szakmai konzultáció hiánya

Az egyik legelterjedtebb hiba, hogy úgy vágunk bele a korszerűsítésbe, hogy nem konzultálunk szakemberrel. Az ajtók és az ablakok cseréje olyan speciális feladat, amelyet nem szabad félvállról venni. Fontos a pontos mérés és a nyílászáró kiválasztása. Nyílászáró csere esetén mindig konzultáljunk hozzáértővel, aki az egyedi igényeinket is figyelembe veszi.

Tippünk: adjunk esélyt a szakembereknek, akik pontosan felmérik igényeinket és megfelelő terméket tudnak ajánlani úgy, hogy a mi preferenciáinkat is előtérbe helyezik.

Az energiahatékonyság figyelmen kívül hagyása

Műanyag ablakcsere során gyakori mulasztásunk, hogy az energiahatékonyságot nem vesszük figyelembe. A nem hatékony beépítés megnövekedett energiaszámlákat fog okozni. Figyelembe kell venni az UV tényezőket, a különféle minősítéseket, a szigetelést és azt, hogy otthonunk környezetbarát legyen.

Tippünk: Válasszunk az éghajlatnak megfelelő, magas energiahatékonysági besorolású ablakokat és ajtókat. Keressük a Low-E bevonattal és megfelelő tömítéssel rendelkező termékeket, hogy a szigetelést maximalizáljuk és az energiaveszteséget minimalizáljuk.

Hibás mérések

Egy ilyen projekt esetén a precíz mérés kulcsfontosságú a sikeres projekt érdekében. A méretek alul- vagy túlbecslése rosszul illeszkedő beépítéshez, huzathoz és szerkezeti problémákhoz is vezethet.

A pontos mérések kulcsfontosságúak a sikeres csereprojekthez. Az ablakok és ajtók méretének alul- vagy túlbecslése rosszul illeszkedő beépítéshez, huzathoz és lehetséges szerkezeti problémákhoz vezethet.

A szellőzési és világítási követelmények figyelmen kívül hagyás

A szellőzésre és a természetes fényre gyakorolt hatás figyelmen kívül hagyása szintén a gyakori hibák közé sorolandó. Nem megfelelő tervezés esetén rosszul megvilágított teret, nem megfelelő légáramlást tapasztalhatunk.

Tippünk: Tervezzük meg alaposan az ablakok és ajtók elhelyezését, hogy a természetes fény és a szellőzésbiztosított legyen. Ha ezt elrontjuk, akkor penészes és sötét lehet otthonunk.

A minőség elhanyagolása

Csak kiváló minőségű nyílászárókat érdemes beszerelni, hiszen a spórolás vízbeszivárgást, levegőszivárgást is eredményezhet. Ezzel nem jutunk előbbre, hiszen többet árthatunk vele.

Tippünk: Csak jó minőségű alapanyagokat válasszunk, amelyek hosszú éveken keresztül biztosítják számunkra az energiahatékonyságot és a tartósságot.