tetőablak - rototetoablak.hu

Az ablakok és nyílászárók minden lakás és ház fontos kellékei. Általában a jól bevált, megszokott sémákat követik, ám bizonyos helyiségek speciálisabb megoldást igényelnek. Ilyenek a tetőterek is, ám ez nem jelenti azt, hogy a telepítés ne lenne ugyanolyan egyszerű.

Ablakok közt

Egy ablaktalan ház, de akár egy szoba is sokak számára elképzelhetetlen. Vannak persze olyan helyiségek, pl. kamrák, tárolók stb. melyek nem igényelnek különösebb szellőzést és napfényt, de a szobák többségében ez gyakorlatilag nélkülözhetetlen. Ennek megoldását szolgálják a nyílászárók, vagyis a különböző ajtók, ablakok és nyitható üvegfelületek, melyek amellett, hogy kellő mennyiségű természetes fénnyel látják el a szobákat, a szellőztetést és a megbízható szigetelést is segítik.

A napfény már önmagában is képes növelni a lakók komfortérzetét, kellemes hangulatot és légkört teremt. A friss levegő pedig egészségügyi szempontból is esszenciális fontosságú. A jó minőségű nyílászárók pedig a ház hőszigetelését is segítik, így az energetikai besorolás tekintetében sem elhanyagolható, hogy milyen ablakot választunk. Egyes helyiségek pedig építészeti adottságaikból fakadóan speciális megoldásokat kívánnak. Erre jelent megoldást a Roto tetőablak kínálata is.

Tetőtéri megoldások

A tetőterek a tekintetben is érdekes helyiségek, hogy van, amikor maximálisan kihasználásra kerülnek, míg máskor csak részben, vagy egyáltalán nem is kerülnek hasznosításra. Ezek a helyiségek ugyanakkor rengeteg extra térrel egészíthetik ki a házakat, így mindenképpen érdemes munkát fektetni a lakhatóvá tételükben. Ehhez pedig legalább annyi nélkülözhetetlen néhány tetőablak, mint hagyományos társaik a többi helyiségben. De miért is speciális egy tetőablak?

Ennek elsősorban gyakorlati oka van, hiszen a tetőterek falfelületei specifikus megoldást kívánnak meg. Mivel ezek a terek már közvetlenül a tető alatt kerülnek kialakításra, a falak alapjának jelentős részét maga a tető adja, így annak dőlésszögéhez kell alkalmazkodnia a tetőablaknak is. Ezek a nyílászárók azonban már kifejezetten ilyen célra készültek, így bármennyire speciális megoldást is jelentsenek, legalább ennyire egyszerűen telepíthetők.

Résmentes szigetelés

A tetőablak természetesen szintén nem csupán egy keretbe foglalt üvegdarab, amin keresztül a fény bejuthat a tetőtéri helyiségekbe. Tény, hogy ez a funkciója is hasznos, ám ettől jóval többet nyújt. Egy jó minőségű tetőablak képes hozzájárulni a ház és önmagában a tetőtér megfelelő szigeteléséhez is. Utóbbi esetben ez kiemelten fontos, hogy ezek a terek sok esetben küzdenek szigetelési és ezáltal hőháztartási problémákkal. Egy minőségi tetőablak azonban jó alapot jelent ennek javítására.

A különböző opciók és kényelmi funkciók révén pedig teljes mértékben testreszabhatjuk saját ablakainkat. Fontos tudni, hogy ezek a nyílászárók jellemzően telepítésre készen, tokkal együtt szerezhetők be, így meglehetősen egyszerű a beszerelésük is. A különböző nyitási lehetőségeknek, a sötétítő és fényzáró, illetve hővédő rolóknak, valamint elektromos és manuális redőnyöknek köszönhetően pedig még tovább bővíthető a fények szabályozásának lehetősége és ezzel együtt a maximális komfortérzet.