árnyékolástechnika

Napjainkban a korszerű otthonokban és munkahelyeken gyakran igény mutatkozik a napfény teljes vagy részleges kizárására. A fejlett árnyékolástechnika sokféle megoldást kínál erre a problémára. A legelterjedtebb ebben a kategóriában a redőny, mely nem csupán a nyugodt pihenést hivatott biztosítani, hanem biztonsági szempontból sem elhanyagolható. A nyílászárók elé beépített elemek a teljes sötétség biztosítása mellett az ablak sértetlenségét is szavatolják.

A stabil szerkezet energiatakarékos is, mivel jelentős mértékű szigetelés érhető el az alkalmazásával, ugyanis megakadályozza a hőhíd létrejöttét. Az árnyékolástechnika viszont nem merül ki ezekben a termékekben, hanem rengeteg más változata is beépíthető. A zsaluzia régebben fából készült, de ma megtalálható hengerelt kemény alumínium lamellás kivitelben is, mely kiválóan alkalmazkodik mindenféle kültéri homlokzathoz, de nagyobb ablakoknál belsőleg is installálható. A lamellák egy oldalvezető sínnek köszönhetően rögzítve vannak, tehát az erősebb szél sem tud kárt tenni bennük. A rendszer működtethető motorral, de belső, kézi karral is.

Az árnyékolástechnika népszerű eleme továbbá a kizárólag belső térben használható szalagfüggöny, mely a sötétítés mellett jelentős esztétikai szereppel is bír, ezért igen népszerű irodákban és lakásokban egyaránt. Könnyen kezelhető és helyettesítheti a hagyományos textilfüggönyt. Elérhető egyenes, ferde és íves karnis modellekben, továbbá rögzíthető a mennyezethez és az oldalfalhoz egyaránt. A leginkább elterjedt árnyékolástechnika vidékünkön még mindig a reluxa, mert lépést tart a fejlődéssel és a külseje, az alapanyaga előnyére változik, így például az alumínium felhasználásával gyártott verzió mellett ma már fából készült is megtalálható a kereskedelmi kínálatban.árnyékolástechnika

Újdonságként jelent meg az árnyékolástechnika kínálatában az úgynevezett oldalfedés. Az árnyékolástechnika további újabb fejlesztései között említésre méltóak továbbá a sávrolók, napvitorlák, a hangulatfokozó és bizonyos mértékig fényáteresztő pliszé függönyök, valamint az üvegre ragasztható konzolokkal ellátott, egyszerűen felszerelhető LaPliss árnyékolók. A Fix screen jellegű textil változatok előnye a jelentős mértékű szélállóság, az árnyékolástechnika ezen termékek esetében rovarvédelmet is szavatol a hő-és energiaszükséglet szabályozása mellett. A sokféle kültéri árnyékolástechnika kínálatából remek napellenzők és télikertet védő változatok is könnyedén beszerezhetőek, akár az erre a tematikára szakosodott üzletekben, akár a különféle weboldalak szolgáltatásainak igénybe vétele révén.