alumínium nyílászáró

Az alumínium bejárati ajtó stílusos és időtálló megoldást jelent, ezért érdemes fontolóra venni ezt a nyílászáró típust, amikor cserére vagy felújításra kerül a sor. Ne legyünk megelégedve a régi, gyenge minőségű faajtókkal, ablakokkal, amikor manapság már remek anyagokból készült nyílászárók közül válogathatunk, ami nemcsak dizájnban megnyerőek, hanem a hőszigetelő képességük is kiemelkedőnek számít.

Csökkenő költségek alumínium bejárati ajtóval

Szerencsére egyre többen felismerik a tényt, hogy mennyit számítanak egy lakás vagy egy családi ház hőszigetelése szempontjából a nyílászárók. A PVC-ből készült ablakok és ajtók elég elterjedtnek számítanak, viszont érdemes egy pillantást vetni az alumínium bejárati ajtó kitűnő tulajdonságaira is. Rendkívül merev és strapabíró, ami biztonságtechnikai szempontból sem elhanyagolható, elvégre így biztonságban tudhatjuk az értékeinket, amíg távol vagyunk. Az alumínium nyílászárók időtállónak számítanak, tehát csak egyszeri befektetést jelentenek, ami szép lassan megtérül az évek során. Az alumínium ajtó beépítésével csökkenthető a fűtésszámla, mivel remek a hőszigetelő képessége.

Alumínium nyílászárók stabil kiszerelésben

Hosszú évek múltán sem fog megereszkedni, akadni vagy szorulni. Természetesen ehhez szükséges az is, hogy amennyiben lehet, ne a legolcsóbb kategóriából válasszunk alumínium nyílászárót, mert ebben a szegmensben is jelen vannak az olcsó, gyenge minőségű termékek, amelyekkel a későbbiekben csak baj lesz. Ezek inkább garázs- vagy pinceajtóként funkcionálhatnak, viszont a gyenge hőszigetelő képességük miatt, egy lakóháznál alumínium bejárati ajtóként nem állják meg a helyüket, a kor hőszigetelési követelményeit illetően.

alumínium nyílászáró

Dizájnos megjelenésű alumínium bejárati ajtó

Általános tévhit, hogy a lakóházakra nem alkalmas az alumínium ajtó. Ez viszont csak abban az esetben igaz, ha a fent említett gyenge minőség kerül előtérbe. A minőségi, stabil darabok, az időtálló kivitelezés mellett, lenyűgöző dizájnnal rendelkeznek. Az ipari hatású, fémes megjelenéstől sokan idegenkednek. Ez egy rusztikus épület esetében valóban hátrányt jelenthet. A mai modern családi házak esetében előtérbe kerültek a szögletes formák és a minimalista stíluselemek, amibe tökéletesen beleillik az alumínium bejárati ajtó koncepciója.

Lehetőség van az egyedi kialakításra

Számos gyártó készít a megrendelő igényei szerint alumínium nyílászárókat, tehát nemcsak az előre gyártott modellek közül válogathatunk. Az üvegbetétes változatok szintén közkedveltnek számítanak, mivel az ezen beszűrődő természetes fény hangulatosabbá varázsolja azt a helyiséget, ahová belépünk az alumínium bejárati ajtón keresztül. Az egyedi kivitelezéshez hozzátartozik az is, hogy a fémfelületek színezhetőek és matricázhatóak, akárcsak a PVC nyílászárók esetében. Ebből következik, hogy az alumínium ajtó és ablak megjelenése teljes mértékben az ízlésünk szerint készíthető el.

Zavartalan pihenés az alumínium bejárati ajtó mögött

Az előnyöknek még mindig nincs vége. Mindamellett, hogy stabil, időtálló, szép és jó hőszigetelő, vétek lenne a felsorolásból kihagyni a kiemelkedő hangszigetelő tulajdonságát is. Hogyha forgalmas, zajos helyen található az ingatlan, akkor az alumínium nyílászárók beszerelését követően, jelentősen csökken a lakásba beszűrődő zaj mértéke, ami elengedhetetlen a kellemes otthoni környezet megteremtését illetően.

Mit lehet hátrányként felhozni?

Szerencsére ebből sokkal kevesebb van, mint az előnyökből. Egyedül az ár, ami sokakat eltántorít attól, hogy ilyen nyílászárókkal vértezzék fel az otthonukat. Az áráért cserébe azonban egyedülálló minőséget kapunk, amire többé nem kell költenünk, hiszen nem igényelnek semmilyen karbantartást. Évtizedeken keresztül tökéletes működést és szigetelést biztosítanak a prémium alumínium nyílászárók. Mindenkinek szíve joga eldönteni, hogy milyen anyagot részesít előnyben a nyílászárók szempontjából. Vásárlás előtt viszont nem árt minden lehetséges alternatívan elgondolkodni, mert egy elhamarkodott döntést később megbánhatunk.