panellakás felújítás

Rengeteg magyarországi lakos negatív véleménnyel van a panellakásokról, pedig, ha szakmai szemmel néznék a dolgot, akkor nem is volna olyan rossz a helyzet. Ráadásul az országosan alkalmazott panelprogramként ismert panellakás felújítás rendkívül sokat tud javítani az eddig még nem felújított épületek szigetelőképességén. A panellakás felújítás ugyanis elsősorban ezt a tényezőt célozza meg, mivel az a legfontosabb a panellakók számára.

A külső hungarocell borításhoz jár a nyílászárók cseréje is korszerű, modern műanyag ablakokra. A panellakás felújítás lehetővé teszi lakói számára, hogy még hosszú évtizedekig ne kelljen idegeskedniük a lakhatásbeli biztonságukon. Visszatérve a kicsit jobban szakmabeli szempontú vizsgálathoz, egy panel, a közhiedelemmel ellentétben, roppant stabil szerkezetű, laikusoknak mondhatni, hogy szinte földrengés-biztos. A panellakás felújítás éppen ezért nem is a szerkezeti felépítésre irányul, hanem a hő-megtartó képesség növelésére.

A masszív szerkezet főként a beton-összetételnek köszönhető, valamint, hogy egy kis párhuzamot is vonjunk a jelenlegi építészeti normákhoz kapcsolódóan, a szocializmusban nem spórolták ki az anyagot az épületekből. Nem 30-40 évre terveztek, hanem legalább százra. A biztos alapokon álló lakóház betonpanelei ellenállnak az időjárás mindenfajta viszontagságának, és ezért az idő is nehezen találhat fogást rajta.panellakás felújítás

A programon kívül egy ilyen jellegű ingatlan vásárlásakor érdemes belülről is alkalmazni a panellakás felújítást, ugyanis a villany-, gáz- és villanyvezetékek bizony elöregedhetnek, elhasználódhatnak. Viszont, aki ilyen módon is felújítja lakását, jó néhány évig hátradőlhet, és élvezheti az életét, mert szinte teljesen elveti lakásgondjait. Összegezve, a panellakás felújítás tehát abból a szempontból, hogy javítsanak a szigetelésen, illetve a vezetékek modernizálása szempontjából is, teljes mértékben indokolt, azonban szerkezetileg mindenképpen egy stabil, időtálló épületről van szó.