tetőtéri ablakok

A műanyag tetőablak sokszor észrevétlen, csupán később tudatosulhat bennünk, milyen lehetőségeket rejteget számunkra. Járt már úgy egy helyiségben, hogy az az érzése támadt, hogy az egyszerre kényelmes és hívogató? Nem tudta kitalálni, hogy miért, de vonzotta az a szoba, és emiatt úgy dönt, hogy az idő nagy részét ott tölti? Legközelebb, amikor ez történik, nézzen körül. Valószínűleg azt fogja tapasztalni, hogy a jó közérzet a szobába áradó természetes fényből ered. Tetőtéri kialakítás esetén, az egyik legnépszerűbb módja annak, hogy fényt vigyen be otthonába, a műanyag tetőablakok.

A műanyag tetőtéri ablak előnyei

Számos pozitívuma van annak, ha természetes fény veszi körül. Egy tetőablak beépítése otthonába vagy üzletébe nemcsak a helyiség esztétikáját, hanem a hangulatát is megváltoztatja. Nézzük meg konkrétan miért is éri meg a beépítésük.

Megnövelik a természetes fény mennyiségét egy helyiségben, ami még a legkisebb helyiséget is nagyobbnak mutatja.

Kevesebb elektromos világítást használ, és ezért csökken a közüzemi számlája.

Világosságot lopnak azokba a helyiségekbe, amelyek nem férnek hozzá a természetes fényhez, például a sötét folyosókat vagy a ház közepén lévő fürdőszobákat világítják meg, melyeknek nincsenek ablakai.

Különböző formákban és méretekben kaphatók, ezért a legkülönfélébb tervekben is lesz helyük.

Ha a munkahelyi és iskolai környezetbe is műanyag tetőablakot telepítenek, boldogabb, egészségesebb és produktívabb alkalmazottak és diákok töltik meg az épületeket.

A tetőablakokkal rendelkező bevásárlóközpontokban még a vásárlók is tovább maradnak, és ennek eredményeképpen többet vásárolnak.

A természetes napfény, amelyet a tetőablak biztosít, jót tesz az egészségének. Köztudott, hogy csökkenti a stresszt és a szorongást, csodákat tesz a testével és az elméjével egyaránt.

Tetőablak beszerelés – miért érdemes szakember segítségét kérni?

Amennyiben szeretné megőrizni a műanyag tetőablak telepítése során a tető és az épület épségét, mindenképpen bízza munkát egy profira. Ő majd megfelelően elvégzi a tömítések elhelyezését is, hiszen még a legnagyobb esőzések során is szivárgásmentesnek kell lennie. A fix tetőablak (nem nyíló) beépítésekor szintén nagy alapossággal kell dolgozni. Higgye el, nem éri meg a kockázata, hogy a későbbiekben sokszoros áron kelljen helyre hoznia a veszteségeket.

Elektromos tetőablak a kényelmünkért

Természetesen a termékek között megtalálhatóak a távolról is vezérelhető elektromos tetőtéri nyílászárók is. Sokszor a nagyobb belmagasság miatt kényelmetlen vagy lehetetlen az ablak nyitása és zárása, ilyenkor érdemes ilyen funkcióval rendelkező darabot választanunk.

A továbbiakban szeretnénk elosztani néhány tévhitet, amelyek keringenek a műanyag tetőablakkal kapcsolatban.

Az időjárás gyorsan csúnyává válhat, és mindenféle kárt okozhat a környező növényzetben és épületekben. Vegyük tehát a leggyakoribb időjárási elemet, amely sokak szerint tetőablakokat tör: jégeső.

Egy Ausztráliában működő tetőablak gyártó úgy döntött, hogy próbaképp speciális fegyver segítségével, „jégesővel” lövi a tetőablak leggyengébb pontjait. A teszt után elégedetten nyugtázták, hogy az égvilágon semmi baja nem lett a nyílászárónak.

Persze nem kell ilyen messzire mennünk. Az ütésálló, edzett üveggel ellátott tetőablakok jól ellenállnak a jégesőnek és a napközbeni hőingadozásnak egyaránt.

Energiaveszteséget okoznak: A tetőablakok sok szabad fénybejutásához járulnak hozzá az egész házban, még azokon a nehezebben hozzáférhető helyeken is, ahol a függőleges helyzetű ablakok nem férnek el. Mindez nagyszerű és csodálatos, spórolunk a családi kasszának, kivéve persze, ha az összes hő és levegő egyenesen a tetőablakon keresztül távozik.

A tetőablakok energiahatékonyságának maximalizálásához fontos a megfelelő műanyag tetőablak kiválasztása, válasszunk jó energiahatékonysági címkével ellátott terméket. Üvegünk és fényszűrő redőnyeink segítségével a tetőablakok segíthetnek csökkenteni az otthonunkba érkező vagy onnan távozó hőt.