bejárati ajtó árak

A kültéri bejárati ajtó árak sokfélék és a csillagos égig szöknek, attól függően, mit választunk a hatalmas kínálatból és mennyit áldoznánk rá.

Milyenek a műanyag kültéri bejárati ajtó árak?

A manapság egyre elterjedtebb műanyagból készült kültéri bejárati ajtó árak alacsonyabbak, mint a fából készült bejárati ajtóké. Másik előnyük az árukon kívül a fa ajtókkal szemben, hogy könnyen tisztíthatóak s nem igényelnek akkora törődést, mint a fából készültek.bejárati ajtó árak

A fa ajtókat évente, vagy néhány évente át kell festeni, lakkozni, hogy az időjárás ne tegye tönkre túl hamar. Ezzel szemben a műanyag bejárati ajtóval nem sok gond van, UV-állóak, tehát nem sárgulnak meg a napfénytől, nem kell festegetni őket, könnyen moshatók.

Természetesen a műanyag kültéri bejárati ajtó árak is igen változatosak. A legegyszerűbb bejárati ajtótól a különféle ajtó ablakkal ellátott, kétszárnyú, kisebb-nagyobb ajtók árai mind máshogy alakulnak.

A műanyag kültéri bejárati ajtó árak mindig magasabbak, mint a műanyag beltéri ajtók árai. Kültérre általában vastagabb, masszívabb, esetleg biztonsági ajtót tesznek, míg beltérre, ahol nem kell dacolniuk az időjárással, kevesebb anyagból, vékonyabb ajtók kerülnek.

Fából készült kültéri bejárati ajtó árak

A különféle fákból készült kültéri bejárati ajtó árak is igen változatosak, ahogyan az ajtók méretei, anyaga, nagysága, díszessége is. Az egyedi, kézzel készült, asztalosmester műhelyéből kikerült kültéri bejárati ajtó árak mindig a legmagasabbak.bejárati ajtó árak

Az egyediséget s a kézi munkát mindig meg kell fizetni, de cserébe olyan bejárati ajtónk lehet, ami másnak biztosan nincs. Anyagot, színt, méretet, mindent kiválaszthatunk. Fa kültéri bejárati ajtót vehetünk készen is, ezek kicsit olcsóbbak az asztalos műhelyben készülteknél.

Ebben az esetben is találhatunk különféle minőséget, attól függően, hogy milyen fából készült. Kültéri bejárati ajtók keményfából készülnek általában, ez biztosítja tartósságukat, ellenállóságukat az időjárással szemben. Kültéri bejárati ajtó készülhet fenyőből, tölgyfából, utóbbi általában a legdrágább s legtartósabb.

Minden fából készült bejárati ajtó különleges törődést kíván, a lakkozástól a festésig. Tisztítása is speciális ápolószerekkel történik, tehát több dolgunk lesz vele, mint egy műanyag bejárati ajtóval.

Műanyag kontra fa kültéri bejárati ajtóbejárati ajtó árak

A kültéri bejárati ajtó árak és az ízlésünk alapján válasszunk műanyag vagy fa bejárati ajtót. A fa sokszor elegánsabb, drágább, ezért a tulajdonosának anyagi helyzetéről is árulkodik. A műanyag bejárati ajtó modernebb, de az egyszerűbb s olcsóbb megoldás talán. Aki szeret a ház körül tenni-venni, annak nem okozhat gondot a fa nyílászárók és így a bejárati ajtó gondozása.

Aki kevésbé szeret az ilyen dolgokkal foglalkozni, annak jobb megoldás a műanyag ajtó. A műanyag ajtó is készülhet fahatású színekben, így a külalakban első ránézésre nem nagy különbség lehet. Tehát akinek a fa kültéri bejárati ajtó árak magasak, az választhat fa utánzatú műanyag ajtót.