biztonsági bejárati ajtó

A biztonsági bejárati ajtó lehet egy-, vagy kétszárnyú, fehér, vagy színes, díszített vagy letisztult. Elsődleges feladata otthonunk intimitásának és biztonságának megőrzése. Ennél fogva legfontosabb tulajdonsága a tartóssága és szívóssága lesz, a többi már csak körítés.

A piacon megtalálhatók biztonsági bejárati ajtók több anyagkivitelben is. Mindegyik típusnak megvannak a sajátosságai. De melyik nyújt valódi biztonságot is?

A műanyag biztonsági bejárati ajtók, a pénztárcák kedvenceibiztonsági bejárati ajtó

A műanyag biztonsági bejárati ajtók gyorsan és széles körben népszerűvé váltak, ami a kedvező árfekvésnek volt köszönhető. Ehhez társult az a fajta előny is, hogy igen nagy méret és mintaválasztékban gyártják, könnyen karbantarthatók. A műanyag gyártmányú biztonsági bejárati ajtó hőszigetelő képessége is igen kedvező.

Szerkezeti kialakításukat tekintve nem túl stabilak, a műanyag bejárati ajtók biztonság szempontjából elég gyengék. Jobb biztonsági képességük kialakítása jelentős többletköltség.

Fa biztonsági bejárati ajtók, a természetes anyagok kedvelőinekbiztonsági bejárati ajtó

A fából készült biztonsági bejárati ajtó esztétikai szempontból igen magas értéket képvisel. A fa megmunkálási lehetőségei szinte korlátlanok, ha a stilisztikai szempontokat tartjuk szem előtt, ez nagy előny.

Kiváló a hőszigetelési képessége is. A fa biztonsági bejárati ajtó hátránya, hogy állandó felületkezelést, rendszeres karbantartást igényel. Biztonság szempontjából a fa bejárati ajtók önmagukban nem túl jelentősek, ám (jelentős többletköltség fejében) megerősíthetők.

Az alumínium bejárati ajtók nem kültérben ajánlottakbiztonsági bejárati ajtó

Egy alumínium biztonsági bejárati ajtó élettartamát tekintve jó megoldást jelenthetne. Különösebb felületi kezelés és karbantartás nélkül is hosszú időn keresztül megtartja eredeti állapotát.

A mai kornak megfelelő biztonsági, vagy hőszigetelési elvárásoknak nem igazán felel meg egy alumínium biztonsági bejárati ajtó, azok a technikai megoldások, amelyek ezt a hiányt kiküszöbölik, nem igazán érik meg az anyagi ráfordítást. Ezeket az ajtókat viszont beltérbe, egyéb biztonsági rendszerrel rendelkező társasházi körülmények közé, bátran választhatjuk.

Az acél a legkeményebb játékosbiztonsági bejárati ajtó

Az acél biztonsági bejárati ajtó anyaga és szerkezeti kialakítása révén a legszívósabbnak mondható. Minden ráhatással szemben rendkívül magas ellenálló képességgel bír, ami révén ezeket a bejárati ajtókat tartja a szakma a legbiztonságosabb bejárati ajtóknak.

Választáskor nincs igazi recept, nem mindenkinél a biztonsági tényező a döntő. A piacon fellelhető kínálatból azonban mindenki megtalálhatja az igényének leginkább megfelelő bejárati ajtót.