tetőtéri ablakok

A legtöbbünknek lételeme a fény. Szervezetünk is igényli a D-vitamint, amit a napsütés hatására tud csak termelni, enélkül nem működünk megfelelően. Fiziológiai hatásaitól eltekintve is észrevehetjük, hogy a hosszú téli időszak után, amikor napokig borús felettünk az ég, áhítozunk a napfényre. Érdemes úgy alakítanunk az életünket, hogy amikor csak lehetőség van rá, eljuthasson hozzánk. Mi sem biztosítja ezt jobban, mint a házunkba tetőtéri ablakok telepítése. A tetőtéri ablakok, ahogy a nevük is mondja, a tetőn helyezkednek el.

Ennek pozitív következménye az, hogy míg a normál ablakoknál előfordulhat, hogy a szomszéd háznak, az előtte álló lombos fának köszönhetően nem kapunk elég fényt, a tetőtéri ablakok felülről kapják a fényt, így biztos, hogy nap bizonyos szakában, fekvéstől függően, fényárban fog úszni a szobánk. Persze, negatív következményként megemlíthetjük azt is, hogy nyáron, kánikulában bizony nem egyszerű az élet a tetőtéri ablakokkal ellátott szoba tulajdonosának. Szerencsére ezeket a kevésbé pozitív tényezőket kiküszöbölhetjük sötétítők felszerelésével, illetve légkondicionáló berendezéssel, vagy mindkettővel. A tetőtéri ablakokra is ugyanolyan egyszerűen szerelhető sötétítő, mint bármely más ablakra.

Választhatunk függönyt, redőnyt, reluxát. A gyártók kifejezetten tetőtéri ablakokra fejlesztett hővédő árnyékolókkal is készülnek, hogy a nyári melegben is élvezhessük a napsütést. A tetőtéri ablakoknak több fajtája is ismert, igényeinknek és a szoba funkciójának megfelelően kiválaszthatjuk a legoptimálisabbat. Léteznek egyszerű, felnyíló billenő ablakok, amelyek egyszerűen azt biztosítják, amire szükség van, fényt és levegőáramlást. A panoráma ablakok már nagyobb igényekkel rendelkező megrendelőnek készülnek, nagyobb üvegfelülettel, hogy az egész környéket beláthassa a tulajdonos.tetőtéri ablakok

A legizgalmasabb válfaja a tetőtéri ablakoknak a tetőerkély ablak. Igen nagy a felülete, aminek köszönhetően, ha felső szárnyát kinyitjuk, alsó szárnyát pedig szintén, függőleges állásig kitoljuk, tulajdonképpen a magunk készítette kis erkélyen találhatjuk magunkat, ami igen praktikus megoldás. Csodás tavaszi reggeleken, egy kávéval ücsörögni egy ilyen tetőerkélyen a város felett, igazán szívmelengető érzés lehet. Azonban még az erkély és tavasz nélkül is, az állandó természetes fényforrásként szolgáló ablakoknak köszönhetően, tetőtéri szobánk kiváló helyszíne lehet bármilyen alkotótevékenységnek, mivel jól látjuk alkotásunk. A számos pozitív hatása miatt érdemes ebben az építészeti megoldásban gondolkodni.